8 mars 2023 - 19:16

Cancel·lada la Copa del Món de Quilòmetre Llançat de Grandvalira

Les proves s’havien de disputar entre el 28 i el 30 de març

L’estació treballa per mantenir el Campionat Nacional de la mateixa modalitat previst pel dia 26 de març

 

L'organització de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat de Grandvalira ha decidit suspendre la celebració de l'esdeveniment, que estava prevista pels dies 28, 29 i 30 de març. Les nevades que han tingut lloc les darreres setmanes a Andorra han deixat les estacions de Grandvalira Resorts en un estat òptim per a la pràctica de l'esquí, però justament la zona d'arribada de la pista Riberal, on s'havien de disputar les proves, no arriba als gruixos mínims requerits per garantir la seguretat dels esportistes. Aquest punt no disposa d'un sistema d'innivació i malgrat tots els esforços que els equips de terreny han dedicat els darrers dies a preparar la zona d'arribada, on els corredors han de realitzar fortes frenades després d'agafar velocitats que poden arribar fins als gairebé 200 km/h, l'organització s'ha vist obligada a cancel·lar la prova.

Tot i això, des de Grandvalira es continua treballant per mantenir la celebració del Campionat Nacional d'esquí de velocitat previst pel pròxim 26 de març, també a la Riberal, ja que la pista es troba en bones condicions i la normativa d'aquest campionat permet adaptar la zona d'arribada.

La pista Riberal, la pista de la velocitat

La pista Riberal, ubicada al sector de Grau Roig, té una longitud total de 1.000 m, una zona de frenada de 450 m i un pendent màxim de 74%. El traçat comença a més de 2.500 m d'altura i compta amb un desnivell de 200 m, als quals cal sumar els 10 m de la torre que s'instal·la com a punt de sortida. Amb aquestes característiques tècniques, els esportistes poden arribar a grans velocitats al voltant dels 200 km/h.

Llum verda FEDA