28 Enero 2020 - 19:15

El equipo andorrano gana el National Team Event del Trofeo Borrufa 2020

Clàudia Garcia guanya el primer or individual per Andorra al Trofeu Borrufa 2020

L’equip Andorra 1, format per Fiona Pou, Arnau Gallardo, Clàudia Garcia i Pirmin Estruga guanya contra França el National Team Event

L’andorrana ha guanyat l’or a la cursa de Gegant U16 aquest dimarts després d’endur-se la de plata ahir a l’Eslàlom

Els andorrans Aina Martí i Pirmin Estruga han acabat quarts en les seves categories

L’equip Andorra 1 ha guanyat el National Team Event celebrat aquest dimarts a la pista El Canaro contra França. A més la primera medalla d’or individual per a la delegació andorrana durant la 28a edició del Trofeu Borrufa ha estat per a Clàudia García, en Gegant U16, que ha aconseguit el metall, després de penjar-se la plata ahir a l’eslàlom. Al National Team Event l’estat que ha resultat 3er ha estat Espanya i el 4t Gran Bretanya. 

Eslàlom U14 – Ordino Arcalís

La pista de Les Canals ha acollit les proves d’eslàlom U14. En dones ha guanyat la cursa d’eslàlom la britànica Molly Butler,que també va guanyar el Gegant aquest dilluns, amb un temps de 1:22.61, seguida de l’holandesa Lorena Dorre, a +0.35, molt ajustada amb la tercera classificada, l’espanyola María Martínez de Aragón a +0.39. L’andorrana Fiona Pou ha acabat 8a, Minerva Tor, 11a, Emma Rafel, 14a, i Lia Escabrós 16a.

Pel que fa a nois, la victòria ha estat per francès Baptiste Frontier, amb un temps d’1:36.19: a només 0.10 ha acabat segon el britànic Emerson Proctor, i el tercer calaix ha estat ocupat pel també francès Maxence Badie, el guanyador del Gegant aquest dilluns, a +0.54. Els millors andorrans de la categoria han estat Jordi Tapies, que ha acabat 15è, i Carlos Salinas 18è. Arnau Gallardo ha abandonat i Salvador Cornella, que dilluns va aconseguí la plata al Gegant, ha estat desqualificat a la primera mànega.

Gegant U16 – Ordino Arcalís

Clàudia García s’ha penjat la medalla d’or a la categoria Gegant U16 amb un temps de 1:41.20; la segona plaça ha estat per a l’espanyola June Garitano, que ahir va ser la guanyadora de l’or en Eslàlom, amb +1.36, i la tercera ha estat Matilde Casse a +1.66. Per darrere de Garcia, la millor andorrana ha estat Aina Martí, que ha finalitzat 4a. Nadia Bernat ha abandonat a la primera mànega, i Judith Cerqueda, a la segona.

El Gegant masculí, celebrat a la Portella del Mig, ha estat dominat pels espanyols Aniol Torres, amb 1:41.16, seguit de Aleix Aubert, a +0.78. El bronze se l’ha endut el belga Antoine Halleux, i només a 0.01 de diferència ha acabat 4t l’andorrà Pirmin Estruga, (1:42.02), que per aquesta mínima diferència no s’emporta el bronze. Adrià Prats finalment ha clos 8è, Ferran Torres, 13è, Eric Ebri 26à, Nicolas Piccino, 36è, i Marc Rodríguez ha estat desqualificat.

Demà dimecres serà el torn de l’Alpina Combinada, i a les 15 h es procedirà al lliurament de premis de les proves del dimarts i dimecres.

Llum verda FEDA